919
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η πιο εύκολη συνταγή που θα γίνει βάση για υπέροχες τούρτες ή ένα αφράτο κέικ που θα προσφέρουμε περιχυμένο με σάλτσα σοκολάτας ή με σαντιγί και φρούτα ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Τόσο απλά…
Υλικά για ένα ταψί διαμ.: 26εκ.
- 5 αυγά μέτρια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο ενός ταψιού διαμ. 26εκ.
- Χτυπάμε στην κουζινομηχανή τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.
- Σταματάμε τη λειτουργία της κουζινομηχανής και ρίχνουμε το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το παντεσπάνι σε πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος.
Σημείωση: Αν θέλουμε να κάνουμε σοκολατένιο παντεσπάνι, αφαιρούμε 3 κουταλιές αλεύρι από τη συνταγή και τις αντικαθιστούμε με κακάο.