4,4K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Αυτές οι μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες τόσο ζουμερές και νόστιμες που θα γίνουν το επίκεντρο ενός πραγματικά αξέχαστου μπάρμπεκιου.
Υλικά
- 8 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- Αλάτι θαλασσινό
Για τη μαρινάδα
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 4 κλαδάκια θυμάρι (μόνο τα φυλλαράκια)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα
- 250 ml μπίρα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα ταψάκι απλωτά.
- Αφαιρούμε τα μισά φύλλα από το δεντρολίβανο (από τη μέση και μετά) τραβώντας τα προς τα πίσω και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι (μόνο τα φυλλαράκια), τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ανακατεύουμε και την μπίρα και περιχύνουμε με αυτή τη μαρινάδα με τις μπριζόλες μέσα στο ταψάκι.
- Σκεπάζουμε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τις μπριζόλες στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή όλο το βράδυ να μαριναριστούν.
- Όταν θέλουμε να ψήσουμε, βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου και ετοιμάζουμε την ψησταριά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες στην ψησταριά μέχρι να πάρουν χρώμα πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Όσο ψήνονται τις αλείφουμε και τις υγραίνουμε με τη μαρινάδα χρησιμοποιώντας σαν πινέλο το κλαδί του δεντρολίβανου.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές σε πιατέλα και αλατίζουμε καλά. Συνοδεύουμε με πατάτες σαλάτα ή τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ταψί, ψησταριά.