2,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Λέγεται και τσιζκέικ φούρνου και είναι ένα ξεχωριστό γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: Με φρούτα, με σάλτσα καραμέλας, με σάλτσα σοκολάτας, με μέλι, με μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού της επιλογής σας κλπ.
Υλικά
Για το μπισκότο της βάσης
- 125γρ. ζάχαρη
- 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125γρ. αμύγδαλο λεπτοτριμμένο
- 125γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα τυριού
- 500γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 250γρ. ζάχαρη
- 6 αβγά μέτρια
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 βανιλίνες
- 1 σφηνάκι ροδόνερο
Για τη διακόσμηση
- Κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Χτυπάμε σε δυνατό μπλέντερ το βούτυρο με τη ζάχαρη κι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Το στρώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22-23εκ. πιέζοντας με το χέρι να γίνει συμπαγές και το προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 15 λεπτά.
- Για την κρέμα τυριού: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ροδόνερο και τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει ομοιογενές.
- Περιχύνουμε το μίγμα πάνω από την προψημένη βάση και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους160οC και ψήνουμε για 45-60 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια του γλυκού.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό εκτός ψυγείου μέχρι την επόμενη μέρα να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε διακοσμώντας με κόκκινα φρούτα της επιλογής μας και αχνίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ, μίξερ.