865
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 6 άτομα
- 1½ κιλό χοιρινό λαιμό σε κύβους των 3 εκατοστών
Για τη μαρινάδα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. κόλιανδρο χοντροσπασμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
Για τη σάλτσα
- 4 κόκκινες πιπεριές ψητές (από βάζο καλά στραγγισμένες)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
- 1 κ.γ. καγιέν
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα της πιπεριάς πολτοποιώντας στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μαζί. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, 4 κουταλιές από τη σάλτσα, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Σκουπίζουμε από τη μαρινάδα και περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού σε μεταλλικές ή ξύλινες σούβλες και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια στη ψησταριά από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τα όποτε είναι απαραίτητο. Αλατίζουμε στο τέλος.
- Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα, ψητές πίτες και πράσινη σαλάτα.