|  | 

Κουζίνα

Γιορτινό Cheesecake σοκολάτα φουντούκι με σάλτσα μάνγκο

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ένα άκρως σοκολατένιο γλυκό με γιορτινό χαρακτήρα και εξωτικές νότες για υπέροχες γιορτές.

 

 

Υλικά για ένα τσέρκι διαμ. 24εκ.

 

για τη βάση:

  • 300γρ. μπισκότα digestive σπαμένα σε κομμάτια
  • 100γρ. φουντούκια ψημένα
  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 50ml κονιάκ ή λικέρ κρέμα φουντουκιού
  • 100γρ. φουντούκια ψημένα

 

για την επικάλυψη:

  • 300γρ. σάρκα από φρέσκα καθαρισμένα μάνγκο
  • 70γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα της βάσης σε μπεν μαρί.
  2. Τρίβουμε στο πολυμίξερ τα φουντούκια της κρέμας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ύστερα ρίχνουμε στο πολυμίξερ τα μπισκότα και τα φουντούκια και τα τρίβουμε. Αφού γίνουν σκόνη τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα να γίνουν ομοιόμορφη πάστα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στρώνουμε με αυτήν τον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24εκ. πιέζοντάς το με κουτάλι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζουμε την κρέμα.
  5. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα της γέμισης, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Στο μεταξύ χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ, μετά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια, ανακατεύοντας με σπάτουλα να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
  7. Φτιάχνουμε τη σάλτσα μάνγκο: Σοτάρουμε τα κομμάτια του μάνγκο σε τηγάνι, προσθέτοντας και την άχνη ζάχαρη. Βράζουμε για 10 λεπτά και τραβάμε το τηγάνι από το τη φωτιά. Ρίχνουμε και πολτοποιούμε το μείγμα στο πολυμίξερ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  8. Αφαιρούμε το τσέρκι και μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με την κρύα σάλτσα μάνγκο και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ταψί, πολυμίξερ, μίξερ χειρός, τηγάνι.

Δείτε ακόμη