1,5K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα πανεύκολο και σούπερ γευστικό κέικ για παρέα στον πρωινό καφέ και όχι μόνο…
Υλικά για μια κανονική φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι διαμ. 26εκ.
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- ¾ του φλιτζανιού δυνατό καφέ εσπρέσο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τον καφέ μας και τον αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρός.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνουμε τη φόρμα ή το ταψί μας με ένα πινέλο.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέσα σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη για 3 λεπτά να αφρατέψουν καλά και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, την κανέλα και στο τέλος το αλεύρι εναλλάξ με τον καφέ.
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά αλευρώνουμε ελαφρά τη λαδωμένη φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, να φουσκώσει και να ψηθεί ως μέσα. Τσεκάρουμε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνουμε το κέικ για λίγο ακόμη.
- Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο ξεφορμάρουμε το κέικ ελαιολάδου σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνος, ταψί, μίξερ χειρός.