Κέικ ελαιολάδου με καφέ espresso

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ένα πανεύκολο και σούπερ γευστικό κέικ για παρέα στον πρωινό καφέ και όχι μόνο…

 

 

Υλικά για μια κανονική φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι διαμ. 26εκ.

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • ¾ του φλιτζανιού δυνατό καφέ εσπρέσο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη

 

για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τον καφέ μας και τον αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρός.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνουμε τη φόρμα ή το ταψί μας με ένα πινέλο.
  3. Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέσα σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη για 3 λεπτά να αφρατέψουν καλά και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, την κανέλα και στο τέλος το αλεύρι εναλλάξ με τον καφέ.
  4. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά αλευρώνουμε ελαφρά τη λαδωμένη φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, να φουσκώσει και να ψηθεί ως μέσα. Τσεκάρουμε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνουμε το κέικ για λίγο ακόμη.
  6. Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο ξεφορμάρουμε το κέικ ελαιολάδου σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνος, ταψί, μίξερ χειρός.

Μπορείς να δεις ακόμη