766
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
Για τα κεμπάπ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
- 500 γρ. κιμά αρνίσιο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- ½ κ.γ. κύμινο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- Πίτες αραβικές ή για σουβλάκι
- Ντομάτα, σε κυβάκια ή φέτες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι
- Γιαούρτι στραγγιστό
- Πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη
Εκτέλεση
- Για τα κεμπάπ: Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στον πολυκόφτη και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε με το χέρι για αρκετή ώρα, ώστε να αναμειχθούν καλά και ομοιόμορφα τα υλικά μας και να γίνει πολύ αφράτο το μείγμα μας.
- Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα ή για έξι ώρες τουλάχιστον.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Κόβουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
- Βουτάμε τα χέρια μας σε νερό, παίρνουμε μια ποσότητα μείγμα κιμά όσο χωράει η χούφτα μας και αφού την πλάσουμε σε μπιφτέκι, τοποθετούμε στο κέντρο του ένα καλαμάκι μεταλλικό ή ξύλινο και το διπλώνουμε κλείνοντας το καλαμάκι στο κέντρο. Με τη χούφτα μας πιέζουμε να μακρύνει και να λεπτύνει.
- Αραδιάζουμε τα κεμπάπ σε δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και στο τέλος τα ψήνουμε σε ψηστιέρα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ μαζί με ψημένες πίτες, τη σαλάτα που φτιάξαμε, γιαούρτι και πάπρικα.