|  | 

Κουζίνα

Κρεμώδης κοτόσουπα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 στήθος και 2 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι στα 4
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • ½ σελινόριζα σε κομμάτια
  • 2 λεμόνια χυμό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο με 2 ½ λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση.
  2. Ξαφρίζουμε όταν είναι απαραίτητο και στο μεταξύ καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για μία ώρα περίπου.
  4. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και πολτοποιούμε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχουμε, πολτοποιούμε τμηματικά τα λαχανικά μαζί με λίγο ζωμό κάθε φορά στον πολυκόφτη ή σε πολυμίξερ και επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.
  5. Ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά να πάρει βράση, προσθέτοντας το λεμόνι, το λάδι και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση η σούπα.
  6. Στο μεταξύ έχει κρυώσει λίγο το κοτόπουλο. Το ξεψαχνίζουμε αφαιρώντας την πέτσα και τα κόκκαλα. Κάνουμε το ψαχνό κομματάκια και τα ρίχνουμε στη σούπα να πάρουν μια βράση μαζί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται. Αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο νερό.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, πολυκόφτης, ραβδομπλέντερ, πολυμίξερ.

Δείτε ακόμη