Μεσογειακή μαρινάδα για μπριζόλες

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Το καλό κρέας, χοιρινό, αρνίσιο ή μοσχαρίσιο έχει τη δική του νοστιμιά, απλώς ενισχύουμε τη γεύση της σάρκας του με μια μαρινάδα από αρώματα οικεία για ακόμη πιο γευστικό και ζουμερό αποτέλεσμα. Αλατίζουμε στο τέλος!

 

Υλικά για ποσότητα 1 1/2 κιλό περίπου

  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 1 κρεμμύδι μικρό σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • Ρίγανη ή θυμάρι ξερό

 

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύουμε το κρασί με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε πλατύ σκεύος και περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα. Γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη και περιχύνουμε από την άλλη πλευρά.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 έως 12 ώρες. Στο ενδιάμεσο τις γυρίζουμε άλλη μια φορά τουλάχιστον.
  4. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις αφήνουμε εκτός ψυγείου σκεπασμένες για μισή ώρα τουλάχιστον.
  5. Ζεσταίνουμε τη σχάρα, τοποθετούμε τις μπριζόλες και ψήνουμε πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη πλευρά.
  6. Αλατίζουμε στο τέλος και πασπαλίζουμε με ρίγανη ξερή ή θυμάρι. Συνοδεύουμε με λεμόνι.

Μπορείς να δεις ακόμη