Μους τυριού με ζελεδάκια εσπρέσο και ρούμι

by Ioanna Tsoutsia

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ο εσπρέσο γλυκαίνει με λίγο μέλι, γίνεται ζελέ και συνοδεύει μια ανάλαφρη μους τυριού.

 

Υλικά για 4 άτομα

Για τη μους τυριού

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή καφέ στιγμής σε σκόνη

 

Για το ζελέ καφέ

  • 150 γρ. καφέ εσπρέσο
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης

 

Εκτέλεση

  1. Για το ζελέ εσπρέσο: Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βάζουμε τον καφέ με το μέλι σε μπρίκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν καλά. Ανακατεύουμε με κουτάλι να διαλυθεί το μέλι και πριν πάρει βράση κατεβάζουμε το μπρίκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.
  2. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις ανακατεύουμε στον καφέ να διαλυθούν. Περνάμε το μείγμα από σήτα και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει μέσα σε ένα μικρό τετράγωνο σκεύος.
  3. Για τη μους τυριού: Αναμιγνύουμε στο ρούμι τον στιγμιαίο καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη σε σαντιγί και την αφήνουμε σε μπολ.
  5. Χτυπάμε και το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψει προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα με τον καφέ και το ρούμι.
  6. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ κι ενσωματώνουμε τη σαντιγί με απαλές κινήσεις μιας σπάτουλας σιλικόνης, μέχρι να γίνει ομοιογενής η μους.
  7. Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  8. Κόβουμε το ζελέ του καφέ σε κυβάκια, τα προσθέτουμε πάνω από τις μους και σερβίρουμε.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μίξερ.

Μπορείς να δεις ακόμη