Μπράουνις με σάλτσα σοκολάτας και καφέ

by Ioanna Tsoutsia

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ένα διαφορετικό μπράουνι, με ελαιόλαδο και μια πλούσια σάλτσα σοκολάτας που θα αρωματίσουμε με καφέ εσπρέσο!

 

Υλικά για ένα ταψάκι 19Χ28εκ.

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για τη σάλτσα σοκολάτας καφέ

  • 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζανάκι καφέ εσπρέσο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μέλι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι μας.
  2. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Το προσαρμόζουμε πάνω σε κατσαρόλι με λίγο νερό (ο πάτος του μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει το νερό) και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέσα το ελαιόλαδο.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι.
  4. Ομογενοποιούμε τα υλικά μας ανακατεύοντας με σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Πρακτικά, όταν θα κάνει κρούστα η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω-κάτω και ζουμερό στο κέντρο.
  6. Αφήνουμε το brownie να κρυώσει εκτός φούρνου κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση μαζί με τον καφέ. Ενσωματώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  7. Κόβουμε το brownie σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγη σάλτσα σοκολάτας.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, μίξερ χειρός,

φούρνος.

Μπορείς να δεις ακόμη