572
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Τοστάκια ανοιχτά με… φοβερή εμφάνιση αλλά και φοβερή γεύση που θα ξετρελάνουν όλου του κόσμου τα παιδιά.
Υλικά για 10 τοστάκια
- 10 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 1 κρεμμυδάκι του στιφάδο
- 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για τη διακόσμηση
- Μαύρες ελιές
- Μερικά φιλετάκια ελιάς
- 2 αυγά βραστά (όσο πιο μικρά τόσο το καλύτερο)
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
Εκτέλεση
- Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
- Πολτοποιούμε το κρεμμυδάκι και το μεταφέρουμε στο μπολ με το αβοκάντο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και λιώνουμε το αβοκάντο με την ανάποδη ενός πιρουνιού, ανακατεύοντας παράλληλα.
- Κόβουμε μακρόστενα φιλέτα από τις ελιές που θα θυμίζουν νύχια. Χρειαζόμαστε 4 νύχια για κάθε τοστάκι. Κόβουμε και τα βρασμένα αυγά σε φέτες. Κόβουμε και 10 φιλετάκια από τις πιπεριές για στόμα.
- Αλείφουμε τα τοστάκια με 1 στρώμα αβοκάντο. Τοποθετούμε δύο μάτια από αυγό βραστό και πάνω τους ακουμπάμε 2 στρογγυλά φιλετάκια ελιάς. Στο πάνω μέρος του τοστ τοποθετούμε τα μαύρα νύχια και κάτω από τα μάτια το στόμα. Αν θέλουμε κόβουμε και μερικά ράμματα με τα υπόλοιπα της ελιάς.
- Τα… φοβερά τερατο-τοστάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: τοστιέρα.