Μπισκότα haloween με γέμιση σοκολάτας

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Αφράτα μπισκότα βουτύρου κομμένα σε σχήμα σκαλισμένης κολοκύθας γεμιστά με αφράτη κρέμα σοκολάτας.

 

 

Υλικά για 24-25 διπλά μπισκότα διαμέτρου 6εκ.

  • 200γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια μπουρμπόν
  • 2 αυγά μέτρια

 

Για τη γέμιση

  • 100γρ. σοκολάτα
  • 125γρ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

  1. Ζυγίζουμε τα υλικά μας σε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τα τοποθετούμε όλα μαζί (εκτός από τα αυγά) στον κάδο του μίξερ. Στερεώνουμε τους γάντζους ξεκινάμε να ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε το πρώτο αυγό και μετά το δεύτερο. Μόλις ομογενοποιηθούν στη ζύμη σταματάμε το μίξερ και τη δουλεύουμε λίγο με το χέρι στον πάγκο. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ύστερα τη βγάζουμε και τη χωρίζουμε σε 4 μέρη.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο. Εκεί επάνω ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3χιλ. με τη βοήθεια πλάστη. Την κόβουμε με κουπ πάτ σε σχήμα κολοκύθας και μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί ρηχό, στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  4. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
  5. Ετοιμάζουμε την γκανάζ. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν γίνει χλιαρή η σοκολάτα, της ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Ξεφουρνίζουμε τα μπισκότα κι αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε κορνέ ζαχ/κής με στρογγυλή μύτη και κόβουμε από μια μπάλα κρέμας στο κέντρο των μισών μπισκότων. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε να σταθούν σε δίσκο μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς η γέμιση.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνοςταψί, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μίξερ.

Μπορείς να δεις ακόμη