|  | 

Κουζίνα

Πράσινα τερατο-τοστάκια

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Τοστάκια ανοιχτά με… φοβερή εμφάνιση αλλά και φοβερή γεύση που θα ξετρελάνουν όλου του κόσμου τα παιδιά.

 

 

Υλικά για 10 τοστάκια

  • 10 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1 κρεμμυδάκι του στιφάδο
  • 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Για τη διακόσμηση

  • Μαύρες ελιές
  • Μερικά φιλετάκια ελιάς
  • 2 αυγά βραστά (όσο πιο μικρά τόσο το καλύτερο)
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης

 

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανοίγουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
  3. Πολτοποιούμε το κρεμμυδάκι και το μεταφέρουμε στο μπολ με το αβοκάντο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και λιώνουμε το αβοκάντο με την ανάποδη ενός πιρουνιού, ανακατεύοντας παράλληλα.
  4. Κόβουμε μακρόστενα φιλέτα από τις ελιές που θα θυμίζουν νύχια. Χρειαζόμαστε 4 νύχια για κάθε τοστάκι. Κόβουμε και τα βρασμένα αυγά σε φέτες. Κόβουμε και 10 φιλετάκια από τις πιπεριές για στόμα.
  5. Αλείφουμε τα τοστάκια με 1 στρώμα αβοκάντο. Τοποθετούμε δύο μάτια από αυγό βραστό και πάνω τους ακουμπάμε 2 στρογγυλά φιλετάκια ελιάς. Στο πάνω μέρος του τοστ τοποθετούμε τα μαύρα νύχια και κάτω από τα μάτια το στόμα. Αν θέλουμε κόβουμε και μερικά ράμματα με τα υπόλοιπα της ελιάς.
  6. Τα… φοβερά τερατο-τοστάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: τοστιέρα.

Δείτε ακόμη