975
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η γλύκα του καρότου αγαπάει τη σπιρτάδα του κάρι και του τζίντζερ, ενώ η κόκκινη πιπεριά χαρίζει σε αυτή τη βελούδινη σούπα ακόμη καλύτερο χρώμα κι έξτρα γεύση.
Υλικά για 5 άτομα
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
- 20γρ. ελαιόλαδο
- 20γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κάρι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή νερό
- 1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι, με το σκόρδο και το κάρι.
- Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για λίγο ακόμη να γυαλίσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό και όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το ξυσμένο τζίντζερ. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο νερό ζεστό από βραστήρα.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας από ένα κομματάκι δεντρολίβανο σε κάθε πιάτο.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, ραβδομπλέντερ, βραστήρας.