967
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Μια απλή και πεντανόστιμη σαλάτα ρεβυθιών με κομματάκια μπακαλιάρου που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με αλιάδα.
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα για 12 ώρες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150-200 γρ. μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο
- Λίγη σκόνη σκόρδου
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε στη χύτρα με άφθονο νερό ελαφρώς αλατισμένο για 40 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και αφήνουμε σε σαλατιέρα να γίνουν χλιαρά.
- Σε ξεχωριστό κατσαρόλι βράζουμε το ψάρι μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί για την αλιάδα.
- Ετοιμάζουμε ένα ωραίο λαδολέμονο χτυπώντας το ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού με ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας ανάλογο αλατοπίπερο και σκόνη σκόρδου.
- Προσθέτουμε στα ρεβίθια το κρεμμυδάκι, τον μπακαλιάρο σε κομματάκια και περιχύνουμε με όσο λαδολέμονο επιθυμούμε.
- Παπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ραβδομπλέντερ, κατσαρόλα, χύτρα.