3,8K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Τα financiers έχουν σχήμα ράβδου χρυσού καθώς τα είχε πρωτοφτιάξει ένας γάλλος ζαχαροπλάστης που είχε πελάτες χρηματιστές και ήθελε με αυτό τον τρόπο τους τονίσει πόσο πλούσια γεύση είχαν. Τα συγκεκριμένα είναι αρωματισμένα με καφέ και ό,τι καλύτερο να συνοδεύσετε το δικό σας πολύτιμο καφέ!
Υλικά για 25-30 κομμάτια
- 4 ασπράδια αυγών
- 135 γρ. άχνη ζάχαρη
- 50 γρ. αλεύρι
- 55 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα
- 135 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν λεπτή πούδρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα που θα στέκεται καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την πούδρα αμυγδάλου και ενσωματώνουμε το μείγμα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Τέλος ανακατεύουμε τον καφέ με το βούτυρο να διαλυθεί ο καφές και ενσωματώνουμε το μείγμα στη ζύμη να γίνει εντελώς λεία.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε τη ζύμη μέσα σε φορμάκια.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Σημείωση: Αν δεν έχετε φορμίτσες μακρόστενες, χρησιμοποιήστε φόρμα για μάφινς.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνος, μπλέντερ, μίξερ.