2,7K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα ξεχωριστό γλυκό που συνδυάζει τον καφέ με τη λευκή σοκολάτα και είναι το τέλειο κέρασμα σε γιορτές και καθημερινές.
Υλικά
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά τύπου oreo
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:
- 800 γρ. τυρί κρέμα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 250 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια
- 50 ml λικέρ καφέ
- 1 κουτ. σούπας καφέ στιγμής
- 1 εσπρεσάκι ristretto
Για τη διακόσμηση:
- 50 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
- Μερικά σπασμένα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά τύπου oreo
- Μερικές κορφούλες δυόσμου
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα σε δυο δόσεις να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Στρώνουμε με αυτό το μείγμα τον πάτο ενός πυρέξ ή ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26εκ. πιέζοντάς το με κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε το λικέρ, τους δυο καφέδες και μετά τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει κάπως το μείγμα.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, αφαιρούμε το τσέρκι και μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα. Διακοσμούμε με μερικά σπασμένα μπισκότα, ξύσμα σοκολάτας και μερικές κορφούλες δυόσμου.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ταψί, πολυκόφτης, μίξερ.