2,7K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Μια καταπράσινη σούπα με βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!
Υλικά για 5 άτομα
- 800 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες
- 2 κοτσάνια σέλερι σε ροδελίτσες
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο τυρί πικάντικο λεπτοτριμμένο
- 1 ματσάκι βασιλικό (μόνο τα φυλλαράκια) + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση και όταν κοχλάσει αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μπουκέτα του μπρόκολου. Βράζουμε για 15-20 λεπτά να μαλακώσει και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό βρύσης και παγάκια για 5 λεπτά. Το ξαναστραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε το μπρόκολο σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλερι και τα κολοκύθια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε λίγο ακόμα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα καυτό νερό από βραστήρα.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε το μπρόκολο στην κατσαρόλα, τα φύλλα του βασιλικού και μετά από ένα γρήγορο ανακάτεμα πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το βούτυρο κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και την πυκνότητα της σούπας. Αν είναι πολύ αραιή τη βράζουμε λίγο ακόμα να δέσει, αν είναι πολύ πηχτή της προσθέτουμε λίγο νερό να αραιώσει.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή βαθιά πιάτα προσθέτοντας ψημένους κολοκυθόσπορους, φύλλα βασιλικού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, ραβδομπλέντερ, βραστήρας.