Βελουτέ με καρότα και κόκκινη πιπεριά

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Η γλύκα του καρότου αγαπάει τη σπιρτάδα του κάρι και του τζίντζερ, ενώ η κόκκινη πιπεριά χαρίζει σε αυτή τη βελούδινη σούπα ακόμη καλύτερο χρώμα κι έξτρα γεύση.

 

 

Υλικά για 5 άτομα

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
  • 20γρ. ελαιόλαδο
  • 20γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή νερό
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι, με το σκόρδο και το κάρι.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για λίγο ακόμη να γυαλίσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό και όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το ξυσμένο τζίντζερ. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο νερό ζεστό από βραστήρα.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας από ένα κομματάκι δεντρολίβανο σε κάθε πιάτο.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, ραβδομπλέντερ, βραστήρας.

Μπορείς να δεις ακόμη