Βελουτέ με σελινόριζα και σέλερι

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μια πεντανόστιμη βελουτέ με υπέροχη γεύση και υφή που μπορεί να σταθεί κάλλιστα τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα από τα γιορτινά τραπέζια σας.

 

 

Υλικά

 

Για τη σούπα

  • 2 σελινόριζες καθαρισμένες σε καρεδάκια
  • 300 γρ. γάλα
  • 700 γρ. νερό
  • 1 κρεμμύδι σε φετούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πατάτα σε καρεδάκια
  • 1 πράσινο μήλο σε καρεδάκια
  • 20γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 20γρ. βούτυρο
  • μαύρο πιπέρι
  • 2 κλαδάκια σέλερι σε φετούλες
  • 4 φέτες προσούτο ψημένες και τραγανές

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τη σελινόριζα για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό από βραστήρα και ανάλογο αλατοπίπερο. Φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το βούτυρο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται και πιπέρι.
  5. Πριν σερβίρουμε σοτάρουμε το σέλερι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα βαθιά και μοιράζουμε από πάνω το σοταρισμένο σέλερι και λίγο επιπλέον πιπέρι σε όποιον χρειάζεται.

Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τραγανισμένο προσούτο που ψήνουμε προηγουμένως στον φούρνο και σπάμε σε κομματάκια αφού κρυώσει.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, ραβδομπλέντερ, φούρνος, βραστήρας.

Μπορείς να δεις ακόμη