632
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Βελούδινη και σούπερ υγιεινή καροτόσουπα με εξωτικά αρώματα και ρεβίθια που σε χορταίνουν.
Υλικά για 6 άτομα
- 200γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το βράδυ
- ½ ξυλάκι κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
- 50γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μέτρια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάρι (όσο καυτερό προτιμάτε)
- Ζεστό νερό
- 1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
- λίγο φρέσκο δυόσμο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ρεβίθια με την κανέλα και τη δάφνη μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αλατίζουμε προς το τέλος, τα στραγγίζουμε κρατώντας το ζωμό σε μια σουπιέρα και τα ρεβίθια σε σουρωτήρι.
- Μέσα στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι, με το σκόρδο και το κάρι.
- Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για λίγο ακόμη να γυαλίσουν και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το ζωμό των ρεβιθιών, προσθέτουμε ζεστό νερό από το βραστήρα και όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καρότα. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τα μισά βρασμένα ρεβίθια στη σούπα.
- Πολτοποιούμε επιτόπου τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δυνατό μπλέντερ σε 2 δόσεις και προσθέτουμε το ξυσμένο τζίντζερ. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο νερό βραστό.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα ή μπολ και πάνω στην καθεμιά προσθέτουμε από 2-3 κουταλιές βρασμένα ρεβίθια και ψιλοκομμένο δυόσμο ή κόλιανδρο.