Χριστουγεννιάτικος κορμός

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Η πιο εύκολη και πιο σοκολατένια εκδοχή του χριστουγεννιάτικου κορμού που θα ενθουσιάσει όλους τους καλεσμένους σας!

 

Υλικά για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

 

Για τη διακόσμηση

  • Λίγη άχνη ζάχαρη
  • Μερικά κράνμπερις

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.
  2. Βάζουμε τα αυγά στον κάδο της κουζινομηχανής και προσαρμόζουμε το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και χτυπάμε για 8-10 λεπτά στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει πολύ καλά το μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε του δίνουμε παραλληλόγραμμο σχήμα και το ψήνουμε για 15 λεπτά, να πάρει απαλό ρόδινο χρώμα.
  4. Ξεφουρνίζουμε το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε σε καθαρό χαρτί και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς. Για καλύτερο αποτέλεσμα χτυπάμε με ραβδομπλέντερ.
  6. Ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας το τυρί κρέμα και την πραλίνα φουντουκιού και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.
  7. Ανοίγουμε το ρολό παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω του το 1/3 της γέμισης. Τυλίγουμε σε ρολό και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη. Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές κατά μήκος και αφήνουμε στο ψυγείο.
  8. Σερβίρουμε διακοσμώντας με κράνμπερις και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη την τελευταία στιγμή.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, φούρνος, ραβδομπλέντερ, κουζινομηχανή.

Μπορείς να δεις ακόμη