2,2K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η πιο εύκολη και πιο σοκολατένια εκδοχή του χριστουγεννιάτικου κορμού που θα ενθουσιάσει όλους τους καλεσμένους σας!
Υλικά για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 175 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για τη διακόσμηση
- Λίγη άχνη ζάχαρη
- Μερικά κράνμπερις
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.
- Βάζουμε τα αυγά στον κάδο της κουζινομηχανής και προσαρμόζουμε το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και χτυπάμε για 8-10 λεπτά στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει πολύ καλά το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε του δίνουμε παραλληλόγραμμο σχήμα και το ψήνουμε για 15 λεπτά, να πάρει απαλό ρόδινο χρώμα.
- Ξεφουρνίζουμε το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε σε καθαρό χαρτί και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς. Για καλύτερο αποτέλεσμα χτυπάμε με ραβδομπλέντερ.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας το τυρί κρέμα και την πραλίνα φουντουκιού και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.
- Ανοίγουμε το ρολό παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω του το 1/3 της γέμισης. Τυλίγουμε σε ρολό και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη. Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές κατά μήκος και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε διακοσμώντας με κράνμπερις και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη την τελευταία στιγμή.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, φούρνος, ραβδομπλέντερ, κουζινομηχανή.