876
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Φτιάχνουμε το δικό μας frozen yogurt χρησιμοποιώντας φρέσκο γιαούρτι και φρούτα της επιλογής μας γιατί θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στην οικογένειά μας.
Frozen yogurt με φράουλες
Οι αγαπημένες μας φράουλες δίνουν χρώμα και γεύση και στο σπιτικό frozen yogurt!
Υλικά για το παγωτό
- 400γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος)
- 500γρ. γιαούρτι
- 100γρ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Για τη σάλτσα φράουλας
- 300γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε φετούλες
- 50γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη και πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη, το λικέρ μαστίχας και λίγο από το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε τον πολτό της φράουλας με το υπόλοιπο γιαούρτι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν έχουμε παγωτομηχανή το μεταφέρουμε και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας της.
- Εναλλακτικά μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ κατάλληλο για κατάψυξη. Το σκεπάζουμε με το καπάκι του και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει για ένα 8ωρο τουλάχιστον. Ενδιάμεσα καλό είναι να το ανακατέψουμε μια δυο φορές με ένα πιρούνι για να αφρατέψει και να μην πιάσει πάγο.
- Για τη σάλτσα φράουλας: Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά και πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ.
- Περνάμε τη σάλτσα από σίτα και την επιστρέφουμε στο κατσαρολάκι. Βράζουμε λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει όμορφα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ κι αφήνουμε να κρυώσει πριν τη φυλάξουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε το παγωτό εκτός κατάψυξης για 15 λεπτά ή περισσότερο αν χρειαστεί μέχρι να κόβεται εύκολα με το σπουπ και σερβίρουμε τις μπάλες σε μπολ.
- Γαρνίρουμε με τη σάλτσα της φράουλας.
Frozen yogurt με φιστικοβούτυρο μέλι και καρύδια
Στον κλασικό συνδυασμό γιαούρτι μέλι και καρύδια, προσθέσαμε και λίγο φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο, αν προτιμάτε.
Υλικά για 1 κιλό παγωτό περίπου
- 600γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή με 5% λιπαρά αν προτιμάτε
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
- 180γρ. μέλι
- 125γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC και απλώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με το μίξερ χειρός να μαλακώσει και το αφρατεύουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμη να γίνει αφράτο και ελαφρώς πηχτό το μείγμα μας.
- Το παγώνουμε στην παγωτομηχανή και στο τέλος της διαδικασίας ενσωματώνυμε και τα καρύδια.
- Μεταφέρουμε σε ειδικό δοχείο και αφήνουμε το παγωμένο γιαούρτι στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε σε μπολ κόβοντας μερίδες με το ειδικό σκουπ.
Frozen yogurt με μάνγκο και καρύδα
Εξωτικά αρώματα, υπέροχο χρώμα και γεύση παραδεισένια που θα απολαμβάνουμε σε κάθε μπουκιά!
Υλικά
- 300γρ. μάνγκο καθαρισμένο
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή με 5% λιπαρά αν προτιμάτε
- 200γρ. κρέμα καρύδας
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη και πολτοποιούμε τo μάνγκο μαζί με τη ζάχαρη και λίγο από το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε τον πολτό του μάνγκο με την κρέμα καρύδας και το υπόλοιπο γιαούρτι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν έχουμε παγωτομηχανή το μεταφέρουμε και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας της.
- Εναλλακτικά μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ κατάλληλο για κατάψυξη. Το σκεπάζουμε με το καπάκι του και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει για ένα 8ωρο τουλάχιστον. Ενδιάμεσα καλό είναι να το ανακατέψουμε μια δυο φορές με ένα πιρούνι για να αφρατέψει και να μην πιάσει πάγο.